Unik kurs om familjerättsliga transaktioner med fokus på komplicerade bodelnings- och arvskiftesfrågor ur ett praktiskt perspektiv. Kursen är ämnad för dig som är verksam rådgivare eller som arbetar med ekonomisk familjerätt.

Kursprogram

Dagens familjerättsliga frågor består inte sällan av komplicerade överväganden. En rådgivare behöver ha god kännedom om familjens olika tidigare transaktioner. På kursen görs en genomgång av bodelning och arv vid makes och sambos bortgång. Fokus på kursen kommer att vara arv i flera led samt tidigare transaktioner inom familjen såsom till exempel förskott på arv. Inte sällan sker transaktioner från en förälder till barn under livstiden vilka får andra konsekvenser än vad som avsågs.

Vi kommer under dagen, utifrån praktiska exempel, gemensamt arbeta med olika case gällande arvsfrågor med fokus på efterarvsproblematiken nu och sen.

Dagen är till för att du som rådgivare ska få praktiska verktyg och kunskap för att kunna ge kunden en bra rådgivning för att skapa bättre förutsättningar inför framtida arvskiften.

Kursen vänder sig till dig som på ett eller annat sätt hjälper till med familjerättsliga överlåtelser, skriver testamente eller hanterar arvskiftesfrågor.

Minimera Maximiera

Kurstillfällen

Ort: Stockholm

Pris: 8 500kr

12 mars 09:30 - 16:30

Karta

Föreläsare

Profilbild
Maria Rommerud
Profilbild
Maria Rommerud
Tidigare jurist på LRF Konsult i Örebro, driver nu egen juristverksamhet
Profilbild
Ida Lilja
Profilbild
Ida Lilja
Jurist, Götmars Juridik

Målgrupp

Kursen är ämnad för dig som är verksam rådgivare eller som arbetar med ekonomisk familjerätt.

Relaterat

Familjerätt
Familjerättsligt forum 2024 (26-27 nov)