Jag ser utbildning och kompetensutveckling som en av de största framgångsfaktorerna för tjänstesektorn och där behövs pigga och alerta utbildningsföretag som ligger i framkant och ständigt erbjuder nya och aktuella utbildningar utan att tumma på kvalitén.

Jens Östberg
Huvudägare och Operativ Chef

Om Oss

ExLibro grundades i slutet av 2014 av ett antal seniorer med lång erfarenhet av utbildning i jurist- och revisionsbranschen. 2015 anslöt Jens Östberg företaget och är nuvarande ägare. Jens har arbetat under tre års tid som affärsutvecklingschef och operativ chef för verksamheten. Med över tio års erfarenhet av branschen har Jens byggt upp ett stort nätverk bestående av de absolut främsta föreläsarna. Tillsammans med dem säkrar ExLibro sin höga nivå på utbildningarna.

Tjänster och utbildningar

Vi erbjuder fyra fokusområden och i första hand fem rättsområden, men är inte begränsade till endast dessa.

Fokusområden:

 • Öppna utbildningar:
  Alla som tillhör den angivna målgruppen är välkomna på våra öppna utbildningar.
 • Utbildningsserier: 
  Med utbildningspaketet får du under ett helt år en röd tråd genom alla kurser när du satsar på din kompetensutveckling. Ta del av föreläsningar från de främsta experterna i branschen. Utbildningspaketet innehåller tre utbildningstillfällen om sex timmar per tillfälle och tillgodoser således Advokatsamfundets utbildningskrav. Vid varje utbildningsserie tar vi in ett begränsat antal deltagare.
  Samtliga kurstillfällen som ingår i ett utbildningsserie dokumenteras med video och publiceras tillsammans med kunskapstester i vår för branschen unika kundportal.
 • Internkurser: 
  Anlita oss för att sätta ihop en internkurs, antingen en öppen kurs eller låt oss sy ihop något helt unikt i ett nära samarbete med er.

Primära rättsområden

 • Affärsjuridik:
  Innefattar kurser i avtalsrätt, M&A och bolagsrätt, kompletteras vid utvalda tillfällen med kurser i förhandlingsteknik och tvistelösning. Kursen i obeståndsrätt är ett av våra huvudspår.
 • Familjerätt:
  Fokuserar främst på ekonomisk familjerätt, kompletteras vid utvalda tillfällen med kurser i vårdnad, boende & umgänge. Kurserna i ekonomisk familjerätt har en tydlig prägel av att deltagare ska bli bättre i det juridiska hantverket och på så vis undvika möjliga tvister.
 • Brottmål:
  Fokuserar på kurser med både praktiskt verksamma advokater, även domare och professorer för att ge olika perspektiv.
 • Fastighetsrätt:
  Fokuserar främst på kurser i fastighetstransaktioner, kompletteras vid utvalda tillfällen med kurser i kommersiell hyresrätt och markjuridik.
 • Entreprenadrätt:
  Här erbjuds fördjupningskurser, ej grundläggande kurser i de olika standardavtalen. Önskas grundläggande kurser kan sådant ordnas som internkurser.
 • Utlandskurser: Vi hjälper Er gärna att arrangera företagsanpassade kurser utomlands.

Kurslokaler
Alla våra kurser arrangeras centralt, oavsett om vi är i Stockholm, Göteborg eller Malmö.
I Stockholm använder vi i första hand en konferensanläggning som heter 7A Strandvägen, vars adress också är just Strandvägen 7A, och som ligger vid Nybrokajen och ett stenkast från Kungliga Dramatiska Teatern.
I Göteborg och Malmö använder vi oss i första hand av Elite Hotels.
Nedan finner ni ett kollage över bilder från 7A Strandvägen. Bilder på övriga lokaler kommer inom kort.

 

Därför väljer våra kunder oss

Under åren har vi byggt upp ett stort nätverk av klienter som återkommande anlitar oss för att få sitt utbildningsbehov tillgodosett med utbildningar i toppklass.

Våra kunder lyfter ofta fram att de främsta anledningarna till valet av oss som leverantör är den goda kvalitén på utbildningarna, den praktiska förankringen och den familjära stämningen. Hos oss är ägaren med i hela processen, från framtagande av produkt till försäljning och hälsar er även välkommen vid era kurstillfällen. Den nära kontakten med kunderna är viktig för oss och ger en unik möjlighet att snabbt kunna anpassa utbudet efter kundernas efterfrågan och behov.

Har du några frågor eller förslag på förändringar, förbättringar eller önskemål är vi alltid intresserad av att höra vad du har att säga!

Kontakta Jens Östberg, huvudägare och operativ chef på ExLibro:

Jens.ostberg@exlibro.se

Under åren har vi byggt upp ett stort nätverk av klienter som återkommande anlitar oss för att få sitt utbildningsbehov tillgodosett med utbildningar i absolut toppklass.
Skrolla upp