Processrättsliga kurser

Processrätten är ett område där vi alltid försöker ha nya spännande kurser och föreläsare. Här hittar du kurser som behandlar tvister som uppkommer vid olika typer av avtal, vid obestånd, transaktioner och företagsvärderingar, med mera.

Inom det processrättsliga området erbjuder vi både nischade kurser inom exempelvis tvister i samband med konkurser, men också praktiska kurser i processteknik och processtaktik samt nyhetsdagar.

Nedan finner du alla aktuella kurser vi ger inom det processrättsliga området, hoppas du finner något av intresse!

Hittar du inte det du söker, tveka inte att höra av dig till oss med dina önskemål, så kanske det kan bli en kurs i framtiden.

Fåtal platser kvar

03

okt

2023

Stockholm
Hybrid

Affärsjuridik, Processrätt

Processrättsliga möjligheter och utmaningar vid konkurs

På denna kurs går vi igenom olika möjligheter och utmaningar i samband med tvistemålsprocesser som uppkommer vid en konkurs.
En unik möjlighet att lyssna till en av landets mest erfarna advokater på ämnet, nämligen Lars Ehrstedt från Merino Advokatbyrå med 40 års erfarenhet av konkursbos processer i domstol och skiljenämnd, samt viss hjälp av Leonardo Merino. Ett måste kurs för dig som jobbar med konkurs och obestånd, eller på annat vis kommer i kontakt med den här typen av processer.

  • Konkursboet som kärande respektive svarande, samt rättegångskostnadsfrågor som är förknippade härmed.
  • Processkommission med redovisningsansvar. Kan gäldenären i domstol hävda sin rätt att vara kommissionär? Genomgång av HQ AB i likvidation i konkurs anspråk på att föra talan mot sin fd styrelse mot förvaltarens bestridande.
  • Rättskraftsfrågor när boet inträder eller inte.
  • Gäldenärens skiljeavtal. Borgenärernas rätt till inflytande.
  • Särskilt om processkommission vid återvinning.
  • Processfinansiering; särskilt avtalsfrågor, förvaltarens arvodering, principer för redovisning av resultatet samt besvärliga momsfrågor. TSMs hittillsvarande inställning till processfinansiering. Erfarenheter av ett genomfört skiljeförfarande med sådan finansiering.
  • Forumfrågor vid utländska inslag.
Tyvärr så har vi ingen utbildning under detta rättsområde för tillfället. Har du önskemål på en ny utbildning?
Klicka här för att skicka in ditt förslag.